18 Mayısta Sınıfları Dışarıya Çıkartıyoruz!

18 Mayısta Sınıfları Dışarıya Çıkartıyoruz!

18 Mayısta Sınıfları Dışarıya Çıkartıyoruz!
14 Mayıs 2017 - 23:57

Açık Hava Sınıfı Günü, açık havada öğrenmeyi ve oyunu kutlamak ve bu konuda bütün eğitimcilere ilham vermek için belirlenmiş bir gün. 18 Mayıs 2017 Perşembe günü dünyanın her yerinden binlerce okul dersleri sınıf dışında yapacak ve açık havada oyun zamanına öncelik tanıyacak.

Neden mi? Açık havada öğrenmek çocukların sağlığını geliştirir, öğrenmeye katılımlarını artırır ve doğayla daha büyük bir bağ kurmaya yönlendirir. Oyunsa çocuklara rezilyans, takım çalışması ve yaratıcılık gibi önemli becerileri öğretmekle kalmaz aynı zamanda çocukların çocukluktan aldıkları zevkin merkezinde yer alır.

Açık havada öğrenme güçlü deneyimler kazandırır, kalıcı anılar yaratır, çevre farkındalığı oluşturur, bağımsız düşünme fırsatları sağlar ve çocukların öğrenmekten heyecan duymalarına sebep olur. Çocuklar açık havada oynadıklarında çok daha aktiflerdir. Açık havada oyun sağlıklı gelişimleri ve çocukluğun tadını çıkarmaları için bir gerekliliktir.

18 Mayıs, bazı okullar için sınıf dışı öğrenmeyi denemek için bir fırsat olacaktır. bu konuda zaten deneyimli olanlar içinse bir kutlama ve diğer eğitimcilere ilham verme günü olabilir. Açık Hava Sınıfı Gününün herkese, açık havada her gün zaman geçirmenin ne kadar kolay ve muhteşem bir şey olduğunu göstereceği kesin!

Katılmak çok kolay ve herkesin yapabileceği bir şeyler var!

Eğer bir öğretmenseniz ve açık havada öğrenme konusunda yeniyseniz, neden Açık Hava Sınıfı Gününde bir deneme yapmıyorsunuz ki? Ya da eğer açık havada öğrenme konusunda zaten deneyimliyseniz ya da bu konunun profesyoneliyseniz, bu günü halihazırda yaptığınız şeyi kutlamak için kullanın ve diğer öğretmenlere de bu harekete katılmaları konusunda ilham verin.

Eğer bir ebeveynseniz, çocuğunuzun okululyla açık havada öğrenme ve oyunun önemi hakkında konuşun. 18 Mayıs’taki harekete katılıp isteyip istemediklerini sorun, bu konuda onları teşvik edin ve eğer ekstra desteğe ihtiyaç duyuyorlarsa o gün onlara yardımcı olmayı teklif edin.

Eğer çocuklar, doğa, eğitim ya da çevreyle ilgili bir organizasyonda çalışıyorsanız, nasıl katılabileceğiniz konusunda bize danışın. Eğer ülkenizde bu konuda kampanya yapabilecek bir sivil toplum kuruluşuysanız sizden haberdar olmak isteriz.

Sınıf dışı öğrenmeye ve oyuna inanıyoruz. Siz de inanıyorsanız uluslararası kampanyaya kayıt olup katılın. 18 Mayıs’ta 60 ülke ile birlikte çocukları dışarı çıkarın!

Katılmak ve çocukları öğrenmek ve oyun oynamak için her gün açık havaya çıkarma hareketini büyütmeye destek olmak için: 

outdoorclassroomday.com

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum