Bakan Eğitim Yatırımlarını Açıkladı!!

Bakan Eğitim Yatırımlarını Açıkladı!!

Bakan Eğitim Yatırımlarını Açıkladı!!
02 Temmuz 2016 - 21:48

Atatürk Çocuk Parkı’nda düzenlenen iftar programına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Muş Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililerin yanı sıra bin 500 kişi katıldı.

Ezanın okunmasıyla hep birlikte oruçlar açıldı. Güvenlik önlemlerinin üst seviyede olduğu parkta düzenlenen programda iftar sonrası bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitimin kalkınmadaki rolüne değindi.

Bakanlık olarak Muş’taki gerçekleştirilen ve devam eden yatırımlara da değinen Bakan Yılmaz, “Biz diyoruz ki Türkiye’nin kalkınması için eğitim şart. Muş’un da kalkınması için eğitim şart. Nitelikli insanlar, eğitimli insanlar çıkarsa bunlar Muş’u kalkındırdıkları gibi Türkiye’yi de kalkındıracaklar. Türkiye’nin kalkınmasının temeli insana yapılacak yatırımdan geçiyor. En büyük zenginliğimiz insanımızdır. İstiyoruz ki bütün öğrencilerimiz özgürlükçü olsun. Vicdanı, fikri hür olsun” dedi.

“İyi bir öğretmen yetiştirme sistemine sahip olmamız lazım”

“İyi bir öğretmen yetiştirme sistemine sahip olmamız lazım” diyen Bakan Yılmaz, bakanlık olarak hazırladıkları projeyle ilgili olarak, “Öğretmen strateji belgesini hazırladık. Başbakanlık’a gönderdik. Resmi Gazetede yayınlandıktan sonra o bizim yol haritamız olacaktır” ifadelerini kullandı.
Eğitimde verimliliğin artırılacağı bir döneme geçileceğini de ifade eden Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Müfredatı sadeleştirmek istiyoruz. İstiyoruz ki bu evlatlarımıza 21. yüzyılda kendilerini rekabetçi kılacak neler bilmesi gerekiyorsa onları alsın, onun dışındakileri almasına gerek yok. Ama öğrenmeyi öğretelim istiyorsa kendisi oradan öğrensin. İnşallah bu dönemde kalite öncelikli hedefimiz olacaktır. Eğitimin istihdam ile de bağlantısını kuracağız.”

“Toplamda derslik sayısı 5 bin 209’a çıktı”

Muş’taki öğrenci artışıyla ilgili bilgi verdikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın yatırımlarına değinen Bakan Yılmaz, “Okul sayımızda okul öncesi eğitim 2002-2003 yılında 47 iken şimdi 88, ilköğretim 442 iken şimdi 631, ortaöğretim 24 işken şimdi 48, toplamda 513 iken 967’ye çıkmış bulunmaktadır. Derslik sayısı okul öncesinde 86 iken 431’e çıktı, ilköğretim 2 bin 65 iken şimdi 3 bin 878’e çıktı, ortaöğretim 208 iken şimdi 900’e çıktı. Toplamda derslik sayısı 5 bin 209’a çıktı” dedi.
2002-2003 yılında okul öncesi öğretmen sayısının 59 iken şimdi 393, ilköğretimde 2 bin 726 iken şimdi 4 bin 764, ortaöğretimde 345 iken şimdi bin 487 olduğunu söyledi.
Destekleme ve yetiştirme kursu kapsamında 201 kurs açıldığını ve bu kurslarda bin 797 öğretmen ile 31 binden fazla öğrencinin katıldığını dile getiren Bakan Yılmaz, spor salonu, laboratuvar, pansiyon ve kütüphane sayılarında da AK Parti döneminde çok ciddi artışlar olduğunu kaydetti.

Bakan Yılmaz’ın konuşmasının ardından yapılan dua ile program sona erdi. Bakan Yılmaz program sonrası vatandaşları dinledi ve taleplerinin değerlendirileceğini söyledi. Bakan Yılmaz, özel uçakla Sivas’a hareket etti. 

Şahin Şahin - Uğur Ulu


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • ayhan kaya
    7 yıl önce
    Hep Öğretmenlerle uğraşın.hiç öğrenciler daha çok nasıl gelişir diye uğraşmayın. YETKİSİZ SORUMLULUK İSTEMİYORUZ.