Dershanelerle ilgili yeni düzenleme

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anayasa Mahkemesi'nin kararı sonrasında dershanelerle ilgili yeni bir düzenleme yapıldığını açıkladı.

Dershanelerle ilgili yeni düzenleme
07 Ağustos 2015 - 12:24

Dershanelerle ilgili boşluğu yönetmelikle gidereceklerini söyleyen Bakan Avcı,  AYM'nin iptaldeki temek kriterinin ''ölçülülük'' olduğunu belirterek, dershaneleri ''Özel Öğretim Kursları'' adı altında yeniden tanımladıklarını aktardı. Bakan Avcı, dershaneler aynı binada eğitim verebileceğini de aktardı.

Özel öğretim kurslarının yarından itibaren eğitim hayatına katılabileceğini de söyleyen Bakan Avcı, dershanelerle ilgili yeni yönetmeliğin yarın çıkmış olacağını vurguladı.

İsteyen tüm öğrencilerin okullarda takviye kurslardan yararlanabileceğini de aktaran Avcı, kursların müfredatını talim terbiye kurulu belirlediğini, söz konusu kurslardaki sınıflarda öğrenci sayısının ise 16'yı geçemeyeceğini söyledi. Avcı kurslarda 3 bilim dalında eğitim verilebileceğini de sözlerine ekledi.

Temel lise uygulamasının da aynen devam edeceğini söyleyen Bakan Avcı, temel liselerin de haftasonu mezun öğrencilere kurs verebileceğini söyledi..

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum