MEB'den Branşlara Göre Kontenjan Açıklaması - 30 Ağustos 2015

MEB'den Branşlara Göre Kontenjan Açıklaması - 30 Ağustos 2015
31 Ağustos 2015 - 00:25 - Güncelleme: 31 Ağustos 2015 - 00:31

Yeni haftada MEB'in öğretmen atama branş kontenjanlarını açıklaması beklenirken MEB müsteşarı Yusuf Tekin'den gündeme dair açıklamalar geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı Yusuf Tekin'in öğretmen atamaları ve kontenjan açıklaması:

*Arkadaşlar kontenjan dağılımı ile ilgili hazırlıklarımız tamam. şunu söyleyeyim hiçbir branşa pozitif ya da negatif ayrımcılık yapmadık.

*Her branşa ihtiyaçlarımız ve elimizdeki kadro ile orantılı hesapladık, kesinlikle adil bir dağılım oldu. Herkese başarılar...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • okul öncesi magduru
    8 yıl önce
    kesinlikle katılıyorum hocam hayalleriyle bu kadar oynanan ve hüsran yaşayan en mağdur bölüm olduk biz.
  • atanamayan okul önceci
    8 yıl önce
    okul öncesinde zorunluluk çalışmaları başlatıldı. buna dayanarak bütün eğitim fakültelerinde okul öncesi öğretmenlik bölümü açıldı. yapılan pilot uygulamalardan sonra zorunluluktan vazgeçildi. madem zorunluluktan vazgeçildi ve bu bölümde ihtiyaç azaldı o zaman neden bu kadar çok mezun vermeye devam etti bu bölüm? neden kapatılmadı? daha önce bu bölümden 45 puanla öğretmen atandı şimdi 70 üstü alan binlerce insan neden atanamıyor? biz bakanların zorunluluk çalışmalarına güvenerek bu bölümü tercih ettik. geleceğimizi planlarken bakanların açıklamalarına güvendik. şimdi hüsran yaşıyoruz. mağdur bırakıldık. sadece son yıllarda biriken 33 000 mezun her yıl verilen 6 000 mezun... birikmeye devam ediyor. yani geleceğimiz yok oldu. yetkililerin yüz binlerce öğretmene 37 000 lik kontenjanı ayarlarken çok sıkıntı çektiğine eminiz. ancak bizim mağdur bırakılma nedenimiz dikkate alınmalı.