Yarıyıl Tatili 45 Gün mü Olacak?

Yarıyıl tatilinin bir buçuk ay olması için teklif yapıldı.

Yarıyıl Tatili 45 Gün mü Olacak?
14 Ağustos 2015 - 15:21

Akdeniz turistik otel işletmecileri birliği (AKTOB) başkanı Yusuf Hacısüleyman Türkiye'de okulların yarıyıl ve yaz tatillerinin aynı dönemde başlayıp aynı dönemde bittiğini hatırlatarak oysa Türkiye'nin coğrafi olarak bile 7 bölge üzerinden tanımlandığını, bu bölgelere göre tatillerin farklı zamanlarda başlayıp, bitmesi gerektiğini söyledi. Hacısüleyman, devinimi sürekli kılmak için bölgelere göre yeniden düzenleme yapılmasını önerdi. 

ÖNERİ BAKANLIĞA SUNULDU

Aktob başkanı Hacısüleyman "ülkemizde yaz tatili hareketi 2- 2.5 ay sürüyor. Hatta sınav sonuçları, kayıtlar gibi nedenlerle daha da sıkışmış durumda. Sömestr tatilini de 15 gün yerine 1.5 aya yayabilirsek, turizme yarattığı ekonomiyi daha geniş bir zamana yayma şansımız var" diye konuştu. Bu konuda bakanlıklara öneride bulunduklarını anlatan Hacısüleyman, müfredat ve öğretmenlerin çalışması açısından düzenlemelere ihtiyaç olunduğu söylendi. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Muallim
    8 yıl önce
    Gerçi yörelere ve velilere göre farklılık gösterir ama , İlkokullarda okumaya geçen çocuklar için felaket olur. Zaten çoğu unutup geliyorlar.