MEB Sözleşmeli Öğretmenlikle İlgili Açıklama Yaptı! 10 Ağustos 2016

MEB Sözleşmeli Öğretmenlikle İlgili Açıklama Yaptı! 10 Ağustos 2016

MEB Sözleşmeli Öğretmenlikle İlgili Açıklama Yaptı! 10 Ağustos 2016
10 Ağustos 2016 - 14:06

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nden sözleşmeli öğretmen atamalarına ilişkin açıklama geldi. İşte o açıklama:

Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurularına İlişkin Açıklama

 

 

 

Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusunun “1. Başvuru Şartları”  başlıklı 1.8 maddesinde “ 657 sayılı Kanun’un 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak.” denilmektedir.

 

Ancak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında “öğretmen”unvanlı pozisyonlar hariç diğer unvanlı pozisyonlarda çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler, öğretmen unvanlı pozisyonlara atanmalarında unvan değişikliği kapsamında değerlendirileceğinden bir yıllık bekleme süresine tabi tutulmadan  2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak kaydıyla diğer şartları da taşımaları halinde sözleşmeli öğretmenliğe başvuruda bulunabileceklerdir.

 

Kamu kurum ve kuruluşlarında “öğretmen” unvanlı pozisyonda çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenlerin ise başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum