Öğretmenlere Eğitim-Öğretim Tazminatı Bütçe Komisyonunda!

Ankara Milletvekili Zuhal TOPÇU öğretmenlere ek gösterge dahil brüt tutarın belli oranları şeklinde eğitim öğretim tazminatı ödenmesi amacıyla TBMM’ye sunmuş olduğu Kanun Teklifi görüşülmesi amacıyla Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna gelmiştir.

Öğretmenlere Eğitim-Öğretim Tazminatı Bütçe Komisyonunda!
12 Şubat 2016 - 22:35

Ankara Milletvekili Zuhal TOPÇU’nun vermiş olduğu Kanun Teklifinin gerekçesine göre; Eğitim ve Öğretim Hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda fiilen öğretmenlik yapanların yanı sıra, öğretmen unvanlı kadrolara olup okul müdürü, okul müdür yardımcısı, yönetici ve eğitim uzmanı gibi görevlerde bulunan öğretmenlere ek gösterge dahil brüt tutarın belli oranları şeklinde eğitim öğretim tazminatı ödenmektedir.

 

Eğitim öğretim hayatının temeli olan öğretmenler ve özverili bir şekilde çocukların eğitim ve hayatı için çalışmakta fakat kendi hayatlarında en temel ihtiyaçlarını gidermekte zorluk çekmekte, ekonomik problemler karşısında çaresiz kalmaktadır. Eğitim ve Öğretim Hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda fiilen öğretmenlik yapanların mali haklarında iyileştirmeye gidilmesi gerekmektedir.

 

Bu teklif ile Eğitim ve Öğretim Hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda fiilen öğretmenlik yapanların mali haklarında iyileştirmeye gidilmesi öngörülmüştür.” Gerekçelerini sunmak suretiyle TBMM’ye sunmuş olduğu Kanun Teklifi görüşülmesi amacıyla 9 Şubat 2016 günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna gelmiştir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum