OHAL Semineri, Okulun Açılışını Nasıl Etkileyecek?

OHAL Semineri, Okulun Açılışını Nasıl Etkileyecek?

OHAL Semineri, Okulun Açılışını Nasıl Etkileyecek?
21 Temmuz 2016 - 12:44

3 AYLIK OHAL'İN ÖĞRETMENLERE ETKİSİ 

Bakanlar Kurulu bugün aldığı karar ile OHAL uygulamasını yürürlüğe soktu.

OHAL aslında çok bilindik bir hal. PKK Terör örgütü ile mücadele kapsamında yıllarca doğu ve güneydoğu illerinde uygulanan OHAL'i özellikle eğitim camiasının emektarları, öğretmenler çok iyi bilir. 
Bindikleri dolmuşlar belli kontrol noktalarında aranır, askerler, polisler araçlarda aramalar yapar ve araçlar yoluna devam eder. Bu uygulamaların batıda yapılması neredeyse imkansız olması nedeni ile bu bölgelerde yaşayanlar neredeyse hiç etkilenmeyecekler.

Bunun dışında hayatın olağan akışını etkileyecek pek sıkıntı yaşanmaz. 
Ama terör ile ilişkili olanlar, çeşitli planlar içerisinde olanlar, teröre yardım-yataklık yapanlar, malzeme taşıyanlar, gıda vb. yardımda bulunanlar için OHAL korkulu rüyadır. Sık sık yapılan kontroller, illegal dernekleşmelerin, oluşumların, siyasal yapılanmaların önüne set çeken en önemli dayanağını OHAL'den alır.
OHAL ile devletin neler yapabileceği ilgili kanun ile belirlenmiştir. Merak edenler açıp bakabilir.

Ancak öğretmenlerimizin çok fazla bir etkisini görmeyeceğinden okumaları da elzem değil.
Peki bu OHAL öğeretmenleri nasıl etkileyecek. Sorun yaşatacak mı?
Olağanüstü hal uygulaması uzun yıllar Türkiye'de uygulanan ve 2000'li yıllarda Ak Parti hükumeti tarafından rafa kaldırılan bir uygulama olduğundan yaklaşık on onbeş yıllık öğretmenlerden doğu ve güneydoğuda olanlar uygulamayı çok iyi bilirler. Öğretmenlerin günlük hayatını, eğitim hayatını etkileyen hemen hemen hiçbir uygulama yoktur OHAL'de.
Okulların açılış saatinden seminerlere, açılış tarihinden karne tarihlerine kadar hiçbir şey değişmeyecektir. Her şey aynı şartlarda devam edecektir. 

Bu nedenle öğretmenlerimizin OHAL'de nedir acaba, başımıza neler gelecek, bize ne yapılacak, okullar tatil mi olacak vb. kaygılardan arınık bir vaziyette kafalarını rahat tutmaları, tatillerini normal seyrinde devam ettirmeleri ve okullarında eğitim öğretim faaliyetleri haricinde çok fazla faaliyetlerle ilgilenmemeleri, siyasi yapılanmalardan mümkün olduğunca uzak durmaları (sendikal faaliyetlere devam etmekte sakınca yok) benim kendilerine tavsiyem olacaktır.

Kısacası OHAL öğretmenler için bildiğimiz halden farklı bir şey getirmeyecek. İçiniz rahat olsun. 

Kaynak: Cevat ARTUN-http://www.ogretmendenhaber.net/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum