Rotasyon ve Müdür Yardımcılığı Atama Açıklaması!

Rotasyon ve Müdür Yardımcılığı Atama Açıklaması!

Rotasyon ve Müdür Yardımcılığı Atama Açıklaması!
18 Aralık 2016 - 21:15

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'tan ''Rotasyon ve Müdür Yardımcılığı Ataması'' Açıklaması 

İkinci kez müdür yardımcılığı ataması yapılması ile ilgili talep söz konusudur. O taleple ilgili elimizden geleni yapıyoruz. Konuyu gerek bürokratlara, gerekse Sayın Bakan'a iletiyoruz.   

Yönetici atamalarında sorunun çözülmediğini kaydeden Koncuk, “Okul yöneticileri için ciddi bir mücadele ortaya koyduk, yapmadığımız eylem kalmadı, hala peşini bırakmış değiliz. Her zaman muhataplarımıza ifade ediyoruz. Mesela son yapılan müdür yardımcılığı düzenlemesi bizim yaptığımız mücadele sonunda hayata geçirilmiştir. Sadece yazılı sınava dayalı müdür yardımcılığı görevlendirmeleri Türk Eğitim-Sen mücadele ettiği için verilen bir haktır. Bunu herkes böyle bilsin. Bilindiği gibi müdür yardımcılarının sadece yazılı sınav ile atanmasına yandaş sendika karşıydı. İşlerine gelmiyordu. Çünkü yazılı sınav olduğunda sadece hak edenler makamlara getirilecektir. Umuyoruz bu sistem böyle devam eder.   

İkinci kez müdür yardımcılığı ataması yapılması ile ilgili de talep söz konusudur. O taleple ilgili elimizden geleni yapıyoruz. Konuyu gerek bürokratlara, gerekse Sayın Bakan’a iletiyoruz. Bu konuda çalışma yapılması gerektiğini, halen boş müdür yardımcılığı kadrolarının olduğunu, sınav kazanıp görevlendirilmeyenlerin olduğunu söyledik.” 

ROTASYON   

Burada meseleyi çok iyi etüt etmemiz lazım. Sadece kendi menfaatimiz açısından baktığımız sürece asla doğru yolu bulamayız. Mesela bugün menfaatimize uygun, destek verdiniz ama yarın merkeze geldiğinizde ne yapacaksınız? Bugün evet dediğinize, yarın hayır mı diyeceksiniz? Dolayısıyla rotasyon konusunu ilke bazında değerlendirmemiz lazım. Biz Türk Eğitim-Sen olarak il içi ya da il dışı rotasyona karşıyız.   

Rotasyonun yeniden gündeme getirildiğini söyleyen Koncuk, şunları kaydetti: “Rotasyon herkesin kendi menfaati açısından değerlendirdiği bir uygulamadır. Mesela Antalya’nın Muratpaşa İlçesi’nde görev yapan bir öğretmen düşünün. O öğretmen rotasyona karşı çıkar. Ama Antalya’nın Korkuteli’nin bir köyünde görev yapan bir öğretmen rotasyonu destekler. Bu noktada önemli olan doğruyu bulmamızdır.   

Bakınız; öğretmenlerin önemli haklarından bir tanesi zorunlu hizmet görevini tamamladıktan sonra bulunduğu okulda istediği kadar çalışma hakkıdır. Bir öğretmen; Doğu’da, Güneydoğu’da zorunlu hizmetini tamamlamış, daha sonra merkeze gelmiş ve merkezde istediği kadar çalışma hakkına sahiptir. Rotasyonla bu hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’nın eline veriyoruz. Bu nasıl kabul edilebilir.   

Bakanlığın yaptığı değerlendirmelerde rotasyonun süresinin 8 yıl ya da 12 yıl olacağı ifade ediliyor. Ama bu yetkiyi bir kez kaptırdığınızda bunun sonu yoktur. Yarın diyebilirler ki; 3 yılda bir il içinde rotasyon yapacağız. 5 yıl sonra da diyebilirler ki; 3 yılda bir rotasyon yapacağız ama bu kez iller arasında olacak. Öğretmenlerimiz de Korkuteli’nden Muratpaşa’ya gideceğini sanıyor. Böyle bir şey yok!   

Şöyle bir örnek daha vereyim: 2015 yılının Ağustos ayında geri çekilen rotasyon uygulaması hayata geçseydi, Ankara ilinde atama yapılacak ilçe grupları şu şekilde belirlenmişti: 1. Grup: Çankaya, Yenimahalle, Altındağ, Mamak, Keçiören, Sincan, Etimesgut, Gölbaşı, Pursaklar. 2. Grup: Akyurt, Kalecik, Elmadağ, Çubuk. 3. Grup: Çamlıdere, Kızılcahamam, Kazan. 4. Grup: Evren, Koçhisar. 5. Grup: Bala, Haymana, Polatlı. 6. Grup: Nallıhan, Güdül, Ayaş, Beypazarı. Öğretmenler sadece bu grup içinde yer değiştirebilecekti. Yani Bala’daki öğretmenin Çankaya’da görevlendirilmesi söz konusu olmayacaktı. Bu durumda ne oldu? Merkeze gelmenin hesabını yapan öğretmenlerin güvendiği dağlara kar yağdı. Ankara'ya neredeyse bitişik olan Kazan ilçesinde görev yapan bir öğretmen 60 kilometre uzaklıktaki Çamlıdere ilçesine gitmek zorunda kalabilecek. Nallıhan ilçesinde görev yapan bir öğretmen de 92 km uzaklıktaki Güdül'e gidebilecek. Ya da Polatlı'da görev yapan bir öğretmen ise 129 km uzaklıktaki Bala ilçesine gitmek durumuyla karşı karşıya kalabilecek idi.    

Burada meseleyi çok iyi etüt etmemiz lazım. Sadece kendi menfaatimiz açısından baktığımız sürece asla doğru yolu bulamayız. 

Mesela bugün menfaatimize uygun, destek verdiniz ama yarın merkeze geldiğinizde ne yapacaksınız? Bugün evet dediğinize, yarın hayır mı diyeceksiniz? Dolayısıyla rotasyon konusunu ilke bazında değerlendirmemiz lazım. Biz Türk Eğitim-Sen olarak il içi ya da il dışı rotasyona karşıyız. Destekleyen olabilir, saygı duyarım ama biz karşıyız.   Mesela 13 yıldır Güneydoğu’da çalışan arkadaşlarımız var. Bu haksızlık değil mi? Çok net tedbirler alınmalıdır. Belli bir çalışma süresini tamamlamış olanların tayin talepleri mutlaka ve mutlaka gerçekleştirilmelidir.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum