Sanayinin Temeli Elektrik Öğretmenleri

Sanayinin Temeli Elektrik Öğretmenleri
31 Ağustos 2016 - 22:09

Bizler ELEKTRİK ÖĞRETMENLERİ olarak Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinde ELEKTRİK ÖĞRETMENLERİNE daha çok kadro verilmesini istiyoruz. Gelin bu isteğimizin sebeplerini açıklayalım. 

ELEKTRİK ÖĞRETMENLERİ olarak bizler 28 Şubat döneminin karanlık günlerinin sancılarını çok derinden yaşayan Teknik Eğitim Fakültelerinin en önemli bölümlerinin başında gelmekteyiz. 

O dönemde engellenen İlahiyat fakültelerinin önü şu anda gerek mezun olanların aldıkları kadro gerekse Üniversitelerine verilen kontenjanlarla açılmış durumdadır. 

Henüz Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarına ise yeterli kadrolar verilmemiştir. Düşünebiliyor musunuz? Endüstri Meslek Liselerininin bel kemiğini oluşturan Elektrik Öğretmenlerine 2016 Eylül atamalarında 25 kadro verilmiştir. 

Gelin 2002 ile 2015 yılları arasında yapılan öğretmen atama sayısına bakalım. 

Belirtilen yıllar arasında tam olarak 451.513 öğretmen ataması yapılmıştır. Peki bu sayının kaç tanesi ELEKTRİK ÖĞRETMENi? 

Tam olarak 1278. 

Bu doğrultuda basit bir oran yaparsak %0,28 gibi vahim durum gözler önüne seriliyor. 

İşte bizler tam olarak bu noktada saygıdeğer yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz. 

Endüstri Meslek liselerinin sayıları arttırılırken bu liselerin bel kemiğini oluşturan ELEKTRİK ÖĞRETMENLERİNE daha çok kadro verilmelidir. 

ELEKTRİK ÖĞRETMENLERİ sanayinin her türlü kolunda vasıfsız eleman olarak çalıştırılırken. İnşaatlarda öğretmenlik mesleğinin onuruna yakışmayacak şekilde çalıştırılırken Endüstri Meslek liselerinde Kadrolu

ELEKTRİK ÖĞRETMENLERİNİN yerine ücretli öğretmenler kullanılarak bu çarpık duruma sebebiyet verilmektedir. 

15 Temmuz hain darbe girişimi sonucunda özellikle Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde FETÖ ile ilişkileri nedeniyle binlerce öğretmen ya görevden alınmış yada görevden el çektirilmiştir. Bu öğretmenlerin yerine tertemiz bir yüreğe sahip, vatanını canından çok seven, milli birlik ve beraberliği önemseyen ÖĞRETMENLER yerleştirilmelidir. 
Yine Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde FETÖ ye ait bini aşkın okul bulunduğu saptanmıştır ve bu okullar devlet okullarında dönüştürülmüştür. Ancak bu okulların çoğu İmam Hatip lisesi haline getirilmiştir. 
Ülkemizin din görevlisine ihtiyacı olduğu kadar teknik açıdan donanımlı, sanayisinin gücüne güç katacak, çağın ihtiyacına cevap verebilecek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartacak, milli birlik ve beraberliği önemseyen bir nesile de ihtiyacı vardır. 

Unutulmamalıdır ki teknik açıdan donanımlı, çağın gereklerine ayak uyduramamış bir millet ilerleyemez ve ekonomik bağımsızlığını ilan edemez. 

Üreten, gelişen, büyüyen, milli bir ekonomiye sahip olan bir Türkiye için Meslek liselerinin sayıları arttırılırken bu liselerin bel kemiğini oluşturan ELEKTRİK ÖĞRETMENLERİNE artık daha çok kadro verilmesini istiyoruz.

Saygılarımızla


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • muhammet a
    7 yıl önce
    ülkenin çok önemli bir konusunu gündeme taşıdığınız için teşekkürler. üreten bir Türkiye için meslek lisesi memleket meselesi .
  • elektrik öğretmen
    7 yıl önce
    tesekkür ediyorum sesimizi duyurdugunuz için
  • İlker S.
    7 yıl önce
    Elektrik öğretmenlerine verdiginiz destek için cok tesekkürler