Sendika Üyelerinin İkramiyelerinde Artış!

Sendika Üyelerinin İkramiyelerinde Artış!

Sendika Üyelerinin İkramiyelerinde Artış!
22 Haziran 2016 - 22:55

Kamu görevlilerinden sendika üyesi olanlara her üç ayda bir ödenen Toplu Sözleşme İkramiyesinin miktarı, 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren “3,40 TL” yükselecek.

1 Temmuz itibariyle maaş katsayılarının %5 oranında artacak olması, aylık katsayısına göre belirlenen Toplu Sözleşme İkramiyesini de artıracak. 

Sendika ikramiyesi 

Sendika ikramiyesi olarak da bilinen “toplu sözleşme ikramiyesi”nin; kimlere, ne zaman ve ne miktarda ödeneceği hususu 375 sayılı KHK’da belirlenmiştir. 

KHK’nın ilgili düzenlemesine göre, toplu sözleşme ikramiyesi; 

-Kamu görevlileri sendikalarına üye olup, aylık veya ücretinden üyelik ödentisi kesilen kamu görevlilerine ödenmektedir.

-Ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında aylık veya ücret ile birlikte ödenmektedir. 

-45 TL tutarında ödeme yapılmakta ve bu ödemeden sadece damga vergisi kesilmektedir. 

215 yılında imzalanan Toplu Sözleşme ile; 

KHK'da 45 TL olan ve 2015 yılında 60 TL şeklinde ödenen ikramiyenin, 2016 ve 2017 yıllarında “750 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarda” ödenmesi kararlaştırılmıştır. 

-Kapsamdaki personelin tamamına aynı miktarda ikramiye ödenmektedir.

Temmuz ve Ekim ayında ödenecek ikramiye miktarı Sendika üyesi kamu görevlilerine, 2016 yılının Ocak ve Nisan aylarında her defasında net “66,11 TL” tutarında toplu sözleşme ikramiyesi ödenmişti. 

1 Temmuz itibariyle katsayılar artacağından, 2016 yılının Temmuz ve Ekim aylarında ödenecek toplu sözleşme ikramiyesinin miktarı da artacak.

Ancak bu artış sadece “3,40 TL” olacak. 

Kamu çalışanlarına bu yıl Temmuz ve Ekim aylarında her defasında net “69,41 TL” tutarında ikramiye ödenecek. memurunyeri.com

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum