LİSELERDE DEVAMSIZLIK SÜRELERİ DEĞİŞTİ!!

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile liselerde geçerli olan devamsızlık süreleri değişti.

LİSELERDE DEVAMSIZLIK SÜRELERİ DEĞİŞTİ!!
18 Temmuz 2015 - 02:23

1 Temmuz2015 Tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile liselerde geçerli olan devamsızlık süreleri değişti. Değişen maddelere göz atacak olursak;

    Öncelikle özürsüz devamsızlık süresinin 10 gün olarak değişmeden kaldığını belirtelim. 10 gün özürsüz devamsızlık yapan öğrenci ders notları iyi olsa bile başarısız sayılacak.
 
    Gün içinde toplam ders saatinin yarısına girmeyen öğrenci tam gün yok yazılırken, değişiklik ile günlük ders saati sayısının 2/3 ü ve daha fazlasına girmeyen öğrenci tam gün yok yazılacak. Bu madde öğrenci lehine bir değişiklik getiriyor.

    Faaliyetlere katılan öğrencilerin bu devamsızlıkları devamsızlık süresi hesabına katılmıyordu.  Yine katılmıyor ancak, yapılan değişiklik ile eğitim öğretim yılındaki toplam gün sayısının yarısı ile sınırlama getirildi. Bu maddeden yararlanacak olan öğrencilerin aleyhine bir düzenleme söz konusu.

    En önemli değişiklik ise özürlü özürsüz toplam devamsızlık süresinin 45 günden 30 güne indirilmesi oldu. Eski yönetmeliğe göre 10 gün özürsüzün haricinde 35 gün özürlü devamsızlık yapma hakkı varken değişiklik ile bu süre 20 güne düştü. Hafta bazında bakılırsa özürlü devamsızlık süresi 3 hafta azalmış oldu. Özellikle son sınıf öğrencileri için 3 haftalık süre YGS ve LYS hazırlık dönemi için oldukça önemli.

    Toplam 30 günlük süre ancak tutuklanma, yatarak tedavi ve kaynaştırma eğitimi alan öğrenciler için 60 güne çıkabilmekte. Süre 60 günü geçerse raporda tutuklu olmakta fayda etmiyor. Öğrenim hakkı varsa gelecek yıl aynı sınıfı tekrar ediyor, yoksa açık liseye yönlendiriliyor.

    Yapılan değişiklik ile öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özrü takip eden 5 iş günü içerisinde okul yönetiminde velisi tarafından verilir ibaresi veliye yükümlülük getiriyor. Ancak bu 5 günlük süre okul yönetiminin uygun görmesi halinde 20 güne kadar uzayabiliyor.
 
   Yapılan değişiklik ile öğrencinin devamsızlığı ile ilgili olarak 5, 15 ve 25. Günlerde velisine yapılacak tebligat işlemleri, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde posta, e-posta ve/veya bilişim araçlarıyla yapılır diyerek bilişim araçlarına atıfta bulunuyor.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum