Öğretmen ve Öğrenciler için E-Kurs Başvuru Süresi Uzatıldı!!

Öğretmen ve Öğrenciler için E-Kurs Başvuru Süresi Uzatıldı!!
02 Ekim 2015 - 22:28

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Destekleme ve Yetiştirme Kursları (E-Kurs) için 3 milyon başvuru geldi. MEB başvuru süresini uzatmak zorunda kaldı. E-Kurs için gelen yoğun başvuru üzerine başvuru süresi öğrenciler için 9 Ekim, öğretmenler için ise 5 Ekim'e kadar uzattı.

MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, yaptığı açıklamada, 3 Ekim'de başlayacak Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına, örgün eğitimde okuyan ortaokul ve lise öğrencileri başta olmak üzere açık öğretim okullarına kayıtlı ortaokul, lise öğrencileri ile özel okul öğrencileri ve mezunların başvurabileceğini hatırlattı.

Bu yıl ilk kez destekleme ve yetiştirme kursları için E-kurs modülünü başlattıklarını ve bu sistem sayesinde kurslarla ilgili sayısal verilere anlık ulaşabildiklerini belirten Kurt, ilk üç günlük verilere göre 22 bin 102 eğitim kurumunun kurs için başvuru yaptığını bildirdi.

Kurt, 225 bin 950 kadrolu öğretmen ile 22 bin 241 ücretli öğretmenin de kurslarda görev yapmak için başvurduğunu söyledi. 

MEB'in 37 bin yeni öğretmen ataması yaptığını hatırlatan Kurt, yeni atanan öğretmenlerin de kurslarda görev alma taleplerini değerlendirmek için başvuru süresini öğretmenler için 5 Ekim Pazartesi günü saat 17.00, öğrenciler için de 9 Ekim Cuma günü saat 17.00'ye kadar uzattıklarını açıkladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum