1 Haftada 3.000 Öğretmen İstifa Etti!

1 Haftada 3.000 Öğretmen İstifa Etti!

1 Haftada 3.000 Öğretmen İstifa Etti!
18 Eylül 2016 - 11:46

Geçtiğimiz günlerde 11 bin 301 öğretmenin görevden alınmasıyla görevden uzaklaştırılan öğretmen sayısı 50 bini buldu. Bu durum, 1 milyonun üzerinde öğrencinin öğretmensiz kalma endişesine neden olurken, Tunceli’de görevden alınan 504 öğretmenden 419’u görevine iade edildi. Göreve iade edilme nedeni ise ‘eğitim-öğretime verilen önem ve eğitim-öğretimin aksamaması’ olarak gösterildi.

 

Bu gelişmeyle birlikte gözler diğer illere çevrildi. Son olarak görevden alınan 11 bin 301 öğretmenin yaklaşık 9 bininin Eğitim Sen’li olması da dikkat çeken başka bir gelişmeydi. Sozcu.com.tr’ye konuşan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, görevden uzaklaştırmaların asıl nedeninin sendikal faaliyetler olduğunu vurgulayarak, “Görevden alınan arkadaşlarımız terör kapsamında gösteriliyor ancak bu kişilere terörle ilgili herhangi bir suçlama ya da soruşturma açılmadı. Çünkü zaten terörle, şiddetle ilişkisi olan kişilere savcılık ya da idare zaten gereğini yapıyor. Görevden alınmaların nedeni tamamen sendikal faaliyetler. 10 Ekim’te yaşanan patlama, ülkedeki diğer çatışmalar ve 350 bin öğrencinin okulama gitememesi nedeniyle 29 Aralık’ta yaptığımız grev. Sendikal faaliyetler de terör kapsamına alınamaz” diye konuştu.

 

Bir Haftada 3 Bin İstifa!

 

Son açığa alınan 11 bin 301 kişinin çok büyük bir bölümünün Eğitim-Sen’li olması nedeniyle bir haftada 3 bine yakın istifa olduğunu dile getiren Karaca, “İnsanlar korktu. Ancak görevden alınanlar için herhangi bir tebligat, soruşturma, bilgi belge bulunmuyor. Daha önce açılmış idari ya da adli dava da yoktu. Şu anda da açılmış değil” dedi.

 

Tunceli’de açığa alınan öğretmenlerin görevlerine geri döndüğünü kaydeden Karaca, son açığa alınan 11 binin üzerindeki öğretmenin de hızla görevlerine geri döndürülmesi gerektiğini söyledi.

 

Öğretmenlerin bir bölümünün de FETÖ damgası yediklerini, bunun için ilerleyen günlerde tazminat davası açmayı düşündüklerini kaydeden Karaca, “Yafta yapıştırırım demekle bu iş olmuyor” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum