Aday Öğretmenlikte AYM Kararını Verdi!

Aday Öğretmenlikte AYM Kararını Verdi!
20 Ekim 2015 - 12:04

Anayasa Mahkemesi, çok tartışılan aday öğretmenlik sınavı hakkında, 657 sayılı devlet memurları kanununda yer alan aday memurlukla ilgili hükümlerin uygulanmayacağı yönündeki düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olmadığını karara bağladı.


2014 yılında yapılan düzenlemeyle birlikte öğretmenlerin adaylık süresini bitirebilmeleri ve asli öğretmenliğe geçebilmeleri için yeni bir mevzuat hazırlanmıştı. Yeni hazırlanan bu mevzuata göre aday öğretmenler 1 yıl fiili çalışma süresinden sonra yapıalcak performans değerlendirmesine göre yazılı ve sözlü olarak gerçekleştirilecek sınavlara girmek zorundaydılar.


Sınavda başarılı olanlar memuriyetlerine asil öğretmen olarak devam edecekler, sınavda başarısız olanlar ise ikinci kez bu sınava gireceklerdi. 2. kez yine sınavda başarısız olan öğretmenlerin memuriyetleriyle ilişikleri kesilecekti.


Anayasa Mahkesin'de görülen davada yeni hazırlanan bu mevzuatın iptal edilmesi ve öğretmenlerin 1 yıllık adaylık süresinden sonra asli öğretmenliğe otomatik olarak geçişlerinin sağlanması istenmekteydi. 


Anayasa Mahkemesi davayı sonuca bağladı ve düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olmadığına karar verdi.
Böylece bu yıl uygulaması devam eden aday öğretmenlik sınavı önümüzdeki yıllarda da uygulanacak.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum