Diplomaya Yönelik Alan Değişikliği

Diplomaya Yönelik Alan Değişikliği
26 Kasım 2015 - 22:54

Batıda yaklaşık 15 ilde sınıf öğretmeni norm fazlası açık sayısının 2-3 katı ve sınıf öğretmenleri şaşkın bir şekilde beklemektedir çünkü bakanlık resen atama yapsa bile binlerce sınıf öğretmenine açık norm yoktur.

Yönetmeliğe bağlı alan değişikliğinin yapılmaması sınıf öğretmenliğinde batıda Ankara , Mersin Antalya ,Adana , İzmir ve Aydın gibi bir çok ilde norm fazlalarının çığ gibi büyümesine neden oldu. Normal zamanda yönetmeliğe bağlı alan değişikliği yapılır , öğretmenler boş normlara alan değişikliği yaptığı için birçok normda rahatlama olurdu ama şuanda Milli eğitim bakanlığı diplomaya yönelik alan değişikliğini yapmadığı için özellikle batıda sınıf öğretmeni norm fazlalığında çok fazla artış vardır. Ve açık yok denecek kadar azdır. 

 

Norm fazlası olan öğretmenler bu durumdan dolayı tedirgin olmaktadır çünkü bilindiği gibi okullarımız eğitim – öğretime başlayalı 2 ay olmuştur norm fazlası öğretmenlerin sınıfları ve öğrencileri olmadığı için hem ne olacağım tedirginliğine kapılmaktadırlar hem de nereye gideceklerini bilememektedirler. 

 

Bizler yönetmeliğe bağlı alan değişikliği bekleyen öğretmenler daha önce milli eğitim bakalığına çağrıda bulunduk alan değişikliğinin yapılmaması demek milli eğitim bakanlığında birçok atama ve yer değişitirme sorununun ortaya çıkması demektir . Yönetmeliğe bağlı alan değişikliği 15 yıldır yapılmaktadır ve mebde atama ve yer değiştirmelerde sirkülasyonu sağlamaktadır . Alan değişikliğinin yapılmaması yerdeğiştirmelerde sıkışmaya neden olmaktadır. Bizler yönetmeliğe bağlı alan değişikliği bekleyen öğretmenler milli eğitim bakanlığından biran önce alan değişikliği takvimini yayınlamalarını ve diplomaya yönelik alan değişikliğini yapmalarını istiyoruz. Diğer türlü diplomaya yönelik alan değişikliğinin yapılmaması beraberinde birçok yer değiştirme sorununu getirecektir. 

 

Branş öğretmeninin norm fazlası olması sorun değildir çünkü destekleme ve yetiştirme kurslarında değerlendirilebilir. Norm fazlası sınıf öğretmeni devlete maddi külfettir ve hiç bir şekilde değerlendirilememektedir. Şuan birçok ilde destekleme ve yetiştirme kursu için branş öğretmeni ihtiyacı yaşanırken sınıf öğretmenliğinde bir çok ilde norm fazlası bulunmaktadır. Halbuki diplomaya yönelik alan değişikliği yapılsa batıdaki norm fazlası sınıf öğretmeni sorunu hallolacak ve destekleme yetiştirme kurslarındaki ihtiyaç giderilecektir. Yani diplomaya yönelik alan değişikliğinin Milli eğitim bakanlığına zararı olmadığı gibi birçok faydası vardır.

DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BEKLEYEN ÖĞRETMENLER . . . 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum