İkinci özür grubu ataması hakkı verilmeli

İkinci özür grubu ataması hakkı verilmeli
26 Ağustos 2016 - 22:33 - Güncelleme: 26 Ağustos 2016 - 22:40

İkinci özür grubu ataması hakkı verilmeli

MEB öğretmenlere ikinci il içi ve il dışı ataması hakkı vererek birinci başvurularda yer değiştiremeyen öğretmenler için umut ışığı yakmış oldu. MEB, özellikle yönetici görevlendirme süreci, ikinci il dışı atama sürecinden sonra oluşan eş durumu mağduriyetine de çözüm bulmalıdır.

 

İKİNCİ ÖZÜR GRUBU ATAMASI

İkinci özür grubu ataması yapılacak mı?

2-8 Eylül arası yapılacak olan ve yeterli zamanın olmamasından dolayı aynı anda yapılacağı düşünülen öğretmenlere yönelik ikinci il dışı ve il içi atamanın sonuçları arasında eşinden ayrı kalacak öğretmenler de olacaktır. Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı yazılı sınavı sonucu oluşan dava sürecinden dolayı yönetici görevlendirme işlemleri beklenenden geç başlatıldı. MEB haber ve duyurusunda müdür yardımcılığı sürecinin uzatıldığını açıkladı. Hala yönetici görevlendirme süreci devam etmek olup bu yöneticilerden il içinde eşinden uzak bir yere atanacak olanlar mağdur duruma düşecektir. Yönetici görevlendirme süreci eş durumunda önce yapılmış olsaydı yöneticiler mağdur olmayacaktı.

İKİNCİ İL DIŞI SONRASI

MEB personel için yapılacak olan ikinci il içi ve il dışı atama ile yer değiştiren öğretmenlerden eşlerinden ayrı kalacak öğretmenler olacak.Çeşitli sebeplerden dolayı Mayıs ayında yapılan il içi atamaya ve Haziran ayında yapılan il dışı atamaya başvuru yapmayan ya da başvurup atanamayan öğretmenler, ikinci il içi ve il dışı atama yer değişikliğini değerlendirmek isteyecekler. İkinci il içi/il dışı atama sonucu ataması gerçekleşen öğretmenler için eş durumundan tekrar tayin hakkı verilmelidir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • LORE1985
    7 yıl önce
    2. Özür grubu ataması yapılmalı. 2, il il içi il dışı değişikliği sonucunda mağduriyetleri gidermek için 2. özür grubu ataması yapılmalıdır.
  • ibo
    7 yıl önce
    2.özür gurubu ataması mutlaka yapılmalıdır.
  • Cengiz
    7 yıl önce
    Bu haber için teşekkür ederiz. Kesinlikle özür grubunda ikinci atama olmalı