Kamuda en çok ihraç edilen personel MEB personeli

Kamuda en çok ihraç edilen personel MEB personeli

Kamuda en çok ihraç edilen personel MEB personeli
06 Kasım 2016 - 17:54

15 Temmuz gecesinde ülkemizin birliğine ve dirliğine göz diken hain terör örgütü FETÖ'ye yönelik soruşturma MEB başta olmak üzere tüm kamuda sürüyor. Her gün yüze yakın öğretmen göz altına alınıyor ve bir kısmı ise tutuklanarak cezaevine gönderiliyor.  Ülkemizin içerisinde olduğu OHAL sürecinde uygulanan açığa alma tedbiri suçsuz olanların göreve iadeleri, suçlu olanların ise meslekten ihraç edilmeleri ile sonuçlanıyor.

31 BİN KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

30 bin 382 MEB personeli meslekten ihraç edildi, 20 bine yakın öğretmen ise açıkta bekliyor (Kaynak: www.ogretmenlericin.com) Açıkta bekleyen öğretmenler arasında en büyük kısmı ise ise 8-9 Eylül 2016 tarihlerinde bölücü terör örgütü PKK ile bağlantıları oldukları gerekçesi ile açığa alınan öğretmenler oluşturmaktadır. Terör örgütü bağlantıları nedeniyle açığa alınan 10 bin civarı öğretmenin 9 binlik kısmını ise Eğitim-Sen üyesi öğretmenler oluşturmaktadır. Meslekten ihraç edilen öğretmenlerin en büyük kısmı da Aktif Eğitim-Sen'e üye olmuş öğretmenler oluşturuyor. AES'in kurulduğu ilk gününden itibaren herhangi bir zaman diliminde bir gün dahi üye olan kim varsa meslekten ihraç edildi. Cemaat sendikası olarak bilinen Aktif Eğitimciler Sendikası yöneticileri ise tutuklanarak cezaevine atıldılar.

31 MEB PERSONELİ GÖREVE İADE EDİLDİ

675 sayılı KHK ile göreve iade edilenler arasında 31 personel MEB bünyesinde, 1 personel Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı bünyesinde, 3 personel ise TBMM Başkanlığı bünyesinde göreve dönmüştür. (Göreve iade edilenlerin listesi için TIKLAYINIZ) 672 sayılı KHK ile meslekten ihraç edilen 28 bin öğretmen arasında mağdur olanların oranının yaklaşık yüzde 1 olduğu düşünüldüğünde göreve iade edilmesi beklenen öğretmen sayısı üç bine yakındır.

AÇIĞA ALINANLARIN DURUMU

Açığa alınan 20 bin civarı öğretmen, açığa alınan öğretmenlerin son durumları hakkında kamudanhaber yayıncısı öğretmen haber, MEB haber sitelerinde MEB'den olumlu gelişmeler beklemektedir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum