MEB Alan Değişikliği Çalışması Başlattı!

MEB Alan Değişikliği Çalışması Başlattı!

MEB Alan Değişikliği Çalışması Başlattı!
05 Kasım 2016 - 21:39 - Güncelleme: 05 Kasım 2016 - 21:45

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzun zamandır beklenen öğretmenlere diplomaya dayalı alan değişikliği konusunda çalışma yürütüyor. Alan değişikliği 2017 yılında gelebilir.

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) öğretmenlerin alan değişikliği yapabilmesinin önünü açmak için çalışma içerisinde olduğu öğrenildi. Türk Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamaya göre Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere diplomaya dayalı alan değişikliği hakkının tanınması için çalışma yürütüyor. Çalışma hakkında henüz resmi bir açıklama  mevcut değil ancak binlerce öğretmen alan değişikliği fırsatının yaratılmasını umutla bekliyor.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sendikasının şube yönetim kurulu üyeleri toplantısında konuyu dile getirdi. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı diplomaya dayalı alan değişikliği üzerinde çalışıyor ve sendikalar da konuyu yakından takip ediyorlar. Zaten uzun süredir hemen hemen tüm eğitim sendikaları alan değişikliği hakkı tanınması için Milli Eğitim Bakanlığına talepte bulunuyordu.

Öğretmenlere alan değişikliği hakkı en son 2012 yılında getirilmişti. Bu dönemde özellikle 4+4+4 eğitim sistemine geçiş sonrası yaşanan sınıf öğretmeni fazlalığı açısından sorun çözücü bir süreç yaşanmıştı. Ancak o tarihten bu yana alan değişikliği hakkı öğretmenlere sunulmadı ve sunulması konusunda bir sinyal de verilmedi. Öğretmenler ve sendikalar alan değişikliğinin her yıl az sayıda kontenjan açarak yapılabileceğini, bu şekilde hem norm fazlalığının önüne geçilebileceğini hem de zamanla bu talebin ortadan kalkacağını ifade ediyor. MEB çalışmadan olumlu sonuçla çıkarsa binlerce öğretmenin merakla beklediği alan değişikliği 2017 yılında gelebilir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum