Öğretmen Maaşları Bayramdan Önce Yatacak mı?

Öğretmen Maaşları Ramazan Bayramından Önce Yatacak mı?

Öğretmen Maaşları Bayramdan Önce Yatacak mı?
30 Haziran 2016 - 00:10

2016 Ramazan Bayramı öğretmen maaşları bayramdan önce yatar mı? 

Her bayram olduğu gibi bu bayramda gündemi meşgul eden konuların başında memur ve emekli maaşlarının bayram öncesi ödenip ödenmeyeceği konusu. Normal ödeme tarihi olarak her ayın 15'i olan maaşlar bayramın 5 Temmuza denk gelmesiyle ödenip ödenmeyeceği konusunda çelişkilere neden oluyor.


Emeklilerin ve memurların temmuzda alacakları zamlar belli oldu. İlk 6 aylık enflasyona göre? hem emeklilerin hem de memurların maaşları bu ay yüzde 4.76 artacak. Ayrıca maaşı bin 100 liranın altında kalan SSK ve Bağ­Kur emeklilerine ayrıca seyyanen zam da verilecek. Maaşı bin liranın altındaki emeklilere 100 lira seyyanen zam uygulanacak. Aylığı bin lira ve üstünde olan SSK ve Bağ­ Kur emeklilerine de, ücretleri bin 100 liraya tamamlanacak şekilde seyyanen zam yapılacak.

MEMUR VE EMEKLİNİN MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?


Memur ve emekliler için bayramlardan önce yatacak maaş durumu çok önemli. Çünkü bayramlarda bilindiği gibi masraflar en üst seviyeye çıkabilmektedir. Memurların ve emeklilerin bayramdan önce yatırılması, bu kişilere büyük kolaylık sağlamaktadır. Memurların ve emeklilerin maaşlarına bu sene zam yapılması, promosyon verilmesi ve faizsiz kredi imkanlarının sunulması sayesinde bu sene oldukça avantajlı geçti. Memurların ve emeklilerin maaşlarının belirlenmesinde gerekli olan bütün kararlar da alındı. Bu kararname içerisinde yatacak olan zamlar da belirlendi.


SGK'dan yapılan yazılı açıklamada emeklilerin ve memurların maaşlarının son durumları incelendi. Buna göre emekli aylıklarının 4/A SSK emeklilerine her ayın 17­26'sında yattığı ve 4/B Bağ­Kur emeklilerine her ayın 25­28'inde maaşlarının ödendiği bildirildi. Bunun yanı sıra 4/C Emekli Sandığı emeklilerine ise her ayın 1­5'i arasında ödendiği yeniden hatırlatıldı.


BAYRAMDAN ÖNCE MAAŞLARIN ÖDENMESİ BEKLENİYOR


Emekli ve memur maaşlarında bayram öncesinde birtakım değişiklikler yapılacak. SGK tarafından yapılan açıklamada maaş tarihlerinin erken bir tarihe alındığını belirtildi. Buna göre Ramazan Bayramı öncesinde maaşlar daha erken yatacak. Bayramdan önce maaşların hesaplara aktarılması bekleniyor. Bunun yanı sıra maaşların tatil tarihlerine denk gelmesinden dolayı SSK işçi ve tarım emeklisi olan kişiler ile birlikte Bağ­Kur esnaf ve tarım emeklisi ile Emekli Sandığı emeklisinin aylıklarının verildiği tarihlerde değişiklik yapılacağı da bildirilmiş oldu.


Emeklilerin ve memurların bu statüte olmaları durumunda maaşlarının 1 hafta erken ödenmesi bekleniyor.


Bunlarla birlikte 4/B Bağ­Kur esnaf ve tarım emeklisinin aylıkları Ramazan Bayramı’ndan önce 4/C Emekli Sandığı emeklisinin aylıkları ödeme günü 1, 2 ve 3 Temmuz’da olanlar Haziran sonunda 4 ve 5 Temmuz’da olanlar ise Haziran’ın son haftasında maaşlarını alabilecek.


Binali Yıldırım aynı zamanda maaşlara yapılacak olan zamların Temmuz ayında bildirileceği ancak emekli ve memur maaşlarının zamlı hallerinin Ağustos döneminde maaşlara yansıyacağı bildirildi. Bununla birlikte emekliler de maaşların verilecek olan promosyonu da en geç
Temmuz ayının sonunda alabilecek. Bankalar ile yapılan görüşmeler devam ettiği için ve araya da bayram tatili girdiği için bu promosyonların geciktiği öğrenildi.

EMEKLİLER VE MEMURLAR ZAMLI MAAŞ ALACAK


Emekliler ve memurlar Ramazan Bayramında zamlı maaş alacak. Kamu çalışanları ve emeklilerinin aylıkları 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren yüzde 5 artacak. SGK ve Bağ­Kur emeklileri için Haziran ayı enflasyon rakamı eksi çıkmaz ise şimdiden yüzde 3'ün üzerinde zam maaşlarına yansıyacak. Hükümet geçtiğimiz Ramazan ve Kurban bayramlarında kamu çalışanları ile emeklilerin maaşlarını erken almalarını sağlamıştı. Memur ve emekliler aynı uygulamanın devam etmesini 5 Temmuz 2916 Salı günü başlayacak olan Ramazan Bayramından önce maaşlarının ödenmesini bekliyorlar. Bakanlar Kurulu kararı ile 8 Temmuz 2016 Cuma günü de tatil edilerek  bayram tatili 9 güne çıkarılmıştı.

Emekli ve kamu çalışanları 9 günlük tatil öncesi maaşların ödenmesini istiyorlar. Kamu çalışan ve emeklileri 1 Temmuz'dan itibaren maaşlarını yüzde 5 zamlı olarak alacaklar, SSK ve Bağ­Kur emeklileri de Haziran ayı enflasyon rakamlarına göre zam alacak. Türkiye Emekliler Derneği'nin hesaplamaları yılın ilk beş aylık enflasyon rakamlarına göre yüzde 3.14'lik bir zam yapılacağını gösteriyor. 9.5 milyon SGK ve Bağ­Kur emeklisi, Haziran ayı enflasyonu eksi çıkmadığı takdirde maaşını yüzde 3.14 ve üzerinde zamlı olarak alacak.


Memur­Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, yaklaşık 5 milyon kamu çalışan ve emeklisinin temmuz ayında toplu sözleşmeden gelen yüzde 5'lik zammı alacağını belirterek "1 Temmuz 2016 itibariyle maaşlara yüzde 5'lik artış yansıtılmış olacak. 15 Temmuz'da maaşlar ödeneceği için aradaki 15 günlük fark maaşlara ilave olarak yansıtılacak" ifadelerini kullandı. Temmuz ayında yapılacak yüzde 5'lik artış ile birlikte en düşük memur maaşı 2 bin 38 liradan 2 bin 140 liraya yükselecek.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum