Öğretmenlerin Ek Ders Ücretinin 20 TL Olması!

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretinin 20 TL Olması!

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretinin 20 TL Olması!
26 Eylül 2016 - 21:58 - Güncelleme: 26 Eylül 2016 - 23:10

Erdal Akbuğa 
MALATYA (İHA) -

2016-2017 yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla ilgili açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No'lu Şube Başkanı Kerem Yıldırım, eğitim sisteminde bazı sıkıntıların yaşandığını belirterek, "Yeni müfredat, yeni Türkiye'nin yapı taşı olmalı" dedi. 
 

2016-2017 yeni eğitim-öğretim yılı bugün okullarda çalan ilk zil ile birlikte başladı. 2016-2017 eğitim-öğretim yılının tüm öğrenciler için yeni bir heyecan, veliler için beklenti ve kaygı, eğitim çalışanları içinse bazı sıkıntı ve belirsizliklerle başladığını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No'lu Şube Başkanı Kerem Yıldırım, birtakım mağduriyetlerin olduğunu kaydetti. Yıldırım, "Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının yeniden hayata geçirilmesi, erkek kamu görevlilerine dayatılan kılık-kıyafet zorunluluğu, çerçeve yönetmelikteki bazı antidemokratik yaptırımlar yüzünden kamu görevlilerinin yaşadıkları mahrumiyetlerin çözüme kavuşturulması gereken hususların 2016-2017 eğitim-öğretim yılı içerisinde aşılmasını ümit ediyor ve Milli Eğitim Bakanlığı'a bazı önemli başlıklar için çağrıda bulunuyoruz. Açığa alma ve ihraç süreçlerinde adil davranılmalı, masumların zarar görmemesinin mücadelenin en hassas tarafı olduğu unutulmamalıdır. Bir teröristin veya hainin öğretmen muamelesi görmesi eğitim açısından ne kadar zül ise masum bir eğitimcinin terörist ya da hain muamelesi görmesi bir o kadar zulümdür. Adaletin terazisi, tarihin en hassas dengesini yakalamak, zerreyle miskali ayıracak derecede dikkatli olmak mecburiyetindedir" şeklinde konuştu.
 

İstihdamda sıkıntı yaşanan yerlerde teşvik sisteminin uygulanması gerektiğini aktaran Yıldırım, yeni müfredatın yeni Türkiye'nin yapı taşı olması gerektiğinin altını çizdi. Yıldırım, "Öğretmen ihtiyacı acilen giderilmeli, 'atama bekleyen öğretmen' sözü tarih olmalıdır. Bir ülkede eğitim fakültelerinden mezun olup, atama bekleyen 300 binin üzerinde öğretmen adayı ve o ülkenin eğitim kurumlarında 100 binden fazla öğretmen ihtiyacı varsa, bu, bir çarpıklığın olduğunu göstermektedir. Söz konusu çarpıklık düzeltilmediği sürece sıkıntılar devam edecektir. Bu konuda köklü bir çözüme gidilmelidir. Takviye kurslarının niteliği artırılmalıdır. Anayasa Mahkemesi kararı sonrası dershaneler tekrar faaliyete geçmiş, eşitsizliğe ve adaletsizliğe yol açan yönetici görevlendirme süreci yeniden ele alınmalıdır. Eğitim kurumları yöneticilerinin statüsüne uygun olarak hakları da genişletilmelidir. Eğitim kurumları yöneticilerinin daha etkin ve verimli çalışmalarını sağlayacak hizmet içi eğitimler verilmelidir. Kariyer basamaklarındaki felç hali giderilmeli, işleyen bir sistem getirilmelidir. Ek ders esaslarındaki adaletsizliğe son verilmeli, ders ücretleri artırılmalıdır.

Halen 10 TL civarında olan ek ders birim ücreti, en az 20 TL'ye çıkarılmalı, öğretmenlerin girebilecekleri ek ders saati üst limiti yeniden gözden geçirilerek, ihtiyaçlar doğrultusunda artırılmalıdır. Öğretmenliğin itibarı korunmalı, öğretmene karşı şiddet cezalandırılmalıdır. Okulların bütçe sorununa çözüm getirilmelidir. Eğitim ortamlarında tek cinsiyetli ve karma olmak üzere farklı uygulama biçimleri hayata geçirilmelidir. Eğitim-Bir-Sen olarak, yeni eğitim-öğretim yılının eğitim çalışanlarına, milletimize hayırlar getirmesini özgür millet, bağımsız devlet düsturuyla geleceğimizin inşasında en büyük payı hakkıyla icra etmesini diliyoruz" şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum