Okulların Kurban Bayramından Sonra Açılması Talebi

Okulların Kurban Bayramından Sonra Açılması Talebi
12 Ağustos 2015 - 23:02

Ramazan ayının yaz dönemine gelmesi ve turizmi etkileyen diğer olumsuz koşullar nedeniyle sıkıntı yaşayan sektör ve sahil kentlerimiz bu kararın alınmasını istiyorlar.

Belediyeler birliği başkanı Abdül Batur, turizmde yaz sezonunun uzatılması amacıyla okulların Kurban Bayramı'ndan sonra açılmasını istediklerini bildirdi. Batur, yaptığı yazılı açıklamada, birlik encümen üyesi belediye başkanlarıyla okulların 14 eylül'de açılmasını değerlendirdiklerini belirtti. Sınavlar nedeniyle Haziran ayının turizm açısından yeterince değerlendirilemediğini kaydeden Batur, şu ifadeleri kullandı: "Okullar, kurban bayramı tatilinin hemen ardından açılabilir. 

Ramazan ayının yaz dönemine gelmesi ve turizmi etkileyen diğer olumsuz koşullar nedeniyle sıkıntı yaşayan sektör ve sahil kentlerimiz, bu kararın alınmasını bekliyor. Kısa süren sezonun bu düzenlemeyle biraz daha uzatılmasıyla, Temmuz ve Ağustos gibi 2 aya sıkışan turizmin biraz daha geniş zamana yayılması, beklentileri bir nebze olsun karşılayacaktır."

Batur, acil olarak hükümet ve ilgili bakanlıklardan bu yönde karar alınmasını beklediklerini bildirdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum