Branş Branş Şubat Atama Kontenjanları ve Analizleri

Branş Branş Şubat Atama Kontenjanları ve Analizleri
22 Aralık 2015 - 18:17

Sayın Başbakanımız Mecliste okuduğu hükümet programından sonra kamuya üç aylık için geçerli olan 55 bin kadronun meclisten geçmesinden sonra öğretmen adaylarının gözleri Milli Eğitim Bakanlığına yöneldi.
Bilindiği üzere bu yıl toplamada öğretmen atama sayı 52 bin civarında olacağı yetkililer tarafından dile getirilmeye başlandı bu sayının 30 bini ise yeni öğretmen atama sisteminin etkisiyle şubatta kullanılacaktır.

Peki hangi branşta kaç öğretmen ataması yapılacak ?


Bu sorunun cevabını il memlerden gelen norm kadro ihtiyacı ve fazlası dikkate alınarak yorumlamakla beraber dershanelere alternatif olarak açılan yetiştirme kursları ve bu yıl açılması planlanan kpss kurslarının büyük etkisi olacaktır.


Ayrıca Hazırlık sınıfı uygulamasıyla dil eğitimine ağırlık verilecek olması ve öğrencilerin ygs,lys başarılarını arttırma düşüncesi bazı branşlara ciddi getiri sağlayacağını düşündürmektedir.

Bu gibi birçok sebeplerin bağlamında 2016 şubat atamasının branş dağılım sırası şu şekilde olması öngörülmektedir
-Sınıf Öğretmenliği
-İngilizce Öğretmenliği
-Din Kültürü Öğretmenliği
-İlköğretim Matematik Öğretmenliği
-Türkçe Öğretmenliği
-PDR
-Okulöncesi Öğretmenliği


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 15 Yorum
  • Mustafa
    8 yıl önce
    Beden Eğitimciler Eylülde mağdur edildi. Telafi Edilmeli
  • kbk
    8 yıl önce
    fizik nerde acaba!!!! fiziğe en az 500 kadro
  • Türkçe
    8 yıl önce
    Ana dil eğitimi tüm bireyler için çok önemli bir yere sahiptir. Kendi dilinin özelliklerini tam olarak bilemeyen bireyler diğer alanlarda da tam olarak başarılı olamaz. Ana dilim Türkçeme şubatta 5000 atama haktır.
  • alptekin sayın
    8 yıl önce
    Önce TÜRKÇE!!! Önce kendi dilini iyi öğrenebilmeli çocuklar! Zaten öz dilini iyi öğrenemeyenlerin başka bir dili öğrenemedikleri ispatlanmıştır. İngilizcedeki başarısızlık Türkçeden geliyor! Çocukların Türkçe dersine Türkçe öğretmeni olmayanlar girerse elbette Türkçeyi iyi öğrenemezler ve bu diğer derslerin başarasına yansıdığı gibi tabiki yabancı dil derslerine de yansımaktadır! Çocuk konuştuğu öz dilinin kurallarını, inceliklerini, becerilerini kavrayamamışken yabancı dilin neresini anlayabilsin,bir dil olarak uyarlayabilsin de kavrayabilsin! Akıl var mantık var! Artık lütfen TÜRKÇENİN dilimizin gereken önemi görmesini istiyoruz. Dil konusu gerçekten çok önemli anlaşılsın artık bu! Ve lütfen artık adımlar buna göre atılsın! Ortada bilimsel gerçeklikler de varken hala öz dilimimizin yeterince önem görmemesi, bu konuda duyarlı olunmaması gerçekten anlaşılır gibi değil! Kavrayın artık TÜRKÇE yani öz dilimiz iyi öğrenilmeden başarı olanaksız bireysel olarak da ülkesel olarak da
  • Şeyma Nur
    8 yıl önce
    Türkçe'ye en 2000 atama gelecektir İnşallah.
  • selçuk
    8 yıl önce
    Ana dilimiz Türkçeye gerçekci bir tahmin .teşekkür ederiz.
  • ceylan caplan türkçeci
    8 yıl önce
    rn2013- 2014 yılından itibaren ortaöğretim kurumlarında gerçekleştirilen TEOG sınavlarında öğrencilerin Türkçe testi bölümünde sıkıntı yaşadığı görülmüştür. Bu sıkıntıyı gidermek ve hafta sonu kurslarında Türkçenin en çok tercih edilen ikinci branş olmasından dolayı Türkçe Öğretmenliğine şubat ayında 5.000 kontenjan talep ediyoruz. sesimize ses olduğunuz için sizlere teşekkür eder ve yapmış olduğunuz tahmini çok dogru ve yerinde buluyorum.
  • türkçeci çizer
    8 yıl önce
    rnAna dilimiz Türkçe Adriyatikten Çin Seddine kadar çok geniş bir sahada konuşulan dünyanın en kadim dillerinden biridir. Son zamanlarda hükümet programında yer alan Türkçemizin Birleşmiş Milletlerin resmi dillerinden biri haline getirilmesi ifadesi ve Sayın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Tercihim Türkçe Projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalar son derece taktire şayandır. rn2013- 2014 yılından itibaren ortaöğretim kurumlarında gerçekleştirilen TEOG sınavlarında öğrencilerin Türkçe testi bölümünde sıkıntı yaşadığı görülmüştür. Bu sıkıntıyı gidermek ve hafta sonu kurslarında Türkçenin en çok tercih edilen ikinci branş olmasından dolayı Türkçe Öğretmenliğine şubat ayında 5.000 kontenjan talep ediyor, saygılarımı sunuyorum.
  • türkçe öğretmeni
    8 yıl önce
    rnAna dilimiz Türkçe Adriyatikten Çin Seddine kadar çok geniş bir sahada konuşulan dünyanın en kadim dillerinden biridir. Son zamanlarda hükümet programında yer alan Türkçemizin Birleşmiş Milletlerin resmi dillerinden biri haline getirilmesi ifadesi ve Sayın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Tercihim Türkçe Projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalar son derece taktire şayandır. rn2013- 2014 yılından itibaren ortaöğretim kurumlarında gerçekleştirilen TEOG sınavlarında öğrencilerin Türkçe testi bölümünde sıkıntı yaşadığı görülmüştür. Bu sıkıntıyı gidermek ve hafta sonu kurslarında Türkçenin en çok tercih edilen ikinci branş olmasından dolayı Türkçe Öğretmenliğine şubat ayında 5.000 kontenjan talep ediyor, saygılarımı sunuyorum.rnsesimize ses olduğunuz için sitenin tüm çalışanlarına teşekkür ederiz.
  • bejna
    8 yıl önce
    desteğiniz için teşekkür ederiz. teog başarısı için şubatta Türkçeye 5000 atama istiyoruz!!!
  • mükremin
    8 yıl önce
    teşekkür ederiz.türkçe de tahminleriniz çok doğru ve yerinde
  • tarık
    8 yıl önce
    türkçe öğretmenliğyle ilgili tahmininiz çok isabetli.teşekkür ederiz.
  • tarık
    8 yıl önce
    türkçe öğretmenliğiyle yapmış olduğunuz tahmin çok doğru ve geçerli bir tahminidr.teşekkür ederiz
  • GÖNÜL BÜRGE
    8 yıl önce
    TÜRKÇEME GEREKEN DEĞER VERİLSİN ŞUBATTA 5000 ATAMA HAKKIMIZ VERİLSİN!
  • GÖNÜL
    8 yıl önce
    Türkçemize şubatta 5000 atama istiyoruz !